Öfelsége Márkiné kiáltványa

Szerző: admin / Kategória: Magic: the Gathering cikk / Dátum: 2016.08.23 07:46

Kelly Digges Írnok feljegyzése alapján

 

Nemes Város polgárai!

 

Ünnepélyes kötelességem, hogy tájékoztassalak titeket, arról hogy Paliano királya, Brago nincs többé. Halála sokként hatott a városra miután annyi éven át szellemi folytonossága örömet és megkönnyebbülést hozott mindannyiunk számára. Most, végül ténylegesen és végérvényesen a fátyol mögé ment. Hosszú uralkodása véget ért, szelleme végre a régóta megérdemelt örök nyugovóra tért.

 

Hatalmas bölcsességével, a mi egykori királyunk bejelentette örökösét, aki akaratával és erejével elhozza a békét szeretett városába. Mint kijelölt örököse, akit a Custodi szent rendje az egyetlen és igaz örököseként elismer, esküszöm, hogy fenntartom Paliano törvényeit, hogy fennálljon a rend a városban, és az igazságszolgáltatás gyors és pártatlan legyen. Habár tudom, hogy sose leszek méltó örököse egy olyan embernek, akinek a város iránti elkötelezősége még a halálát is felülmúlta, ezért Custodik áldásával kisérve reménykedem, hogy képes vagyok a mi nagyszerű városunkat a jólét korszakába vezetni.

 

A hatalom átadása mindig is bonyolult volt, és ez annál nehezebb minél inkább váratlanabbul ér véget egy uralkodó kormányzása. Még a korona lojális és kitartó szolgái is azon kapják magukat, hogy annyira rosszul vannak felszerelkezve, hogy képtelenek ugyanolyan kitartással szolgálni az új uralkodójukat, mint a régit. Mint ahogy most az Őrök Kapitánya is fel lett mentve tisztsége alól. A város katonái mostantól közvetlenül nekem tesznek jelentést. A korábbi kapitány visszavonult, köszönhetően a mi nagylelkű városunknak és annak a nagylelkű nyugdíjnak, amit a trón adományoz neki az élete hátralévő részére, legyen az bármilyen hosszú is.

 

Természetes örökös hiányában, Brago elég világosan megfogalmazta a szándékait a trónutódlással kapcsolatosan. Sajnálatos módon, a király egykori hűbéresei közül nem mindenki tartotta tiszteletbe az utolsó kívánságát. Azok, akik ezt az átmeneti időszakot esetleg ürügyként használják fel egy lázadáshoz, tudniuk kell, hogy árulásukra a legkeményebb büntetéssel fogunk válaszolni, akik pedig hűségesek maradnak gazdagon meg lesznek jutalmazva. A fortuna mosolyogjon Paliano-ra!

 

Őfelsége, Fekete Rózsa Márkiné az első ezen a néven, a tanács vezetője, a törvényes kormányzás biztosítéka, a Nemes Város egyedüli uralkodója, Paliano trónjának igazi trónörököse minden jogosultságok és kiváltságokat belefoglalva – által kihirdetve.