Poroszkai László: GP Madrid

Szerző: admin / Kategória: Magic: the Gathering cikk / Dátum: 2016.12.10 21:07

 

Ez egy olyan verseny volt, amire eredetileg eszem ágában sem volt menni. De aztán történtek dolgok. Mint például a Team Sealed betelt és csapatunk egyik tagja ködbe veszett. Ekkor kitaláltam, hogy ez esetben miért ne zárjam az évet Madridban?

 

Vini Tibi társult be eme vállalkozásba, ami nagy öröm, mert beszél őslakosul, és ez hatalmas előny. Az őslakosok ugyanis nem nagyon hajlamosak bármi más nyelven kommunikálni. Nem is nagyon gondoltam a továbbiakban erre a versenyre az alábbi kommunikációig:

 

 

Ezután volt egy hetem kitalálni, mi legyen. Azt a tanácsot kaptam, hogy játsszam azt, amit Tibi, mert az jó. Mivel nekem is leginkább ahhoz voltak lapjaim, nem is nagyon tiltakoztam. A hiányzó lapok közül viszont Gideont például elfelejtettem kérni, így az csak kettő akadt.

 

Az út nem volt egyszerű. Ugyanis Tibor foglalta a repjegyeket, kinyomtatni viszont csak az enyémet nyomtatta. Kétszer. Nyomtatóelhalás miatt a sajátjaiból csak az odafelét sikerült még valahogy összehozni, így elkezdett ismerkedni valami mobil appal a hazaút érdekében. Kifelé ez még nem működött tökéletesen, de lehet csak mert a Madrid -> Budapest jegyet próbálta beolvastatni a géppel. Azért csak bejutottunk a terminálba, ahol találtunk igazi elnöknek való olvasmányt:

 

 

Este még tettünk egy kirándulást valami mexikói kajáldába, ahol Tibi jót evett, én meg hazafelé ettem jót a hamburgeresnél. Kidőlés előtt még ment az agyalás pár lapon. Egy Giselám volt, 2 Gideon, így pár lapban eltért a dekkünk végül. Az enyémbe például került maindeck 2 Built to Smash. Erre való a dekk, nem? Illetve reggel elmentem még szerezni legalább egy harmadik Gideont. Választhattam, hogy ugyanazon az áron olaszt, kínait vagy japánt akarok-e. Angol nem volt. Japánt akartam.

 

A meccsekről sajnos túl sok mindent nem tudnék kiemelni. Sok volt a lekeverés, egyszer még 4 lapra is sikerült benéznem. Nagyon random dekkel nem találkoztam, talán csak az RG Hidra dekket mondanám annak valamennyire. Azért volt egy számomra kicsit szomorú mozzanata a versenynek.

 

Valahol az 5. forduló környékén játszottam egy RG Marvel dekk ellen. Elsőben lekevertem párat, megvert. A másodikban kezdtem egy elég agresszív kézzel, tempóban pakolt Exemplar - Scrounger - Motoristtal és Built to Smash-el :) A srác a második körében tett zöld Puzzleknotot, majd a harmadikban is. Life gaint mindig bejelentette, felírtuk. Aztán a negyedik körének elején elkezdte forgatni az energia kockáját. Kérdeztem mit csinál, mondta, hogy felírja a 6 energiáját. Én nem voltam meggyőződve arról, hogy ez így működik, hívtunk bírót. Rövid időn belül 4-5 bíró járkált körülöttünk, mentek a nagy kérdezgetések, én nem is értettem mi zajlik. Gondoltam vagy nem kapja meg, vagy lesz valami warning és megkapja. Ehhez képest abban csúszosodott ki a sztori, hogy a head judge gyorsan kifejtette, hogy judge-nek hazudni nem szabad, mert az DQ, és hogy ezek után mondjam meg, észrevettem-e, hogy nem írta fel az energiát, amikor kitette az artifactot. Nem állítom, hogy nem voltam ideges, de ja, nem figyeltem rá. Azt csak ő számolta. Végül nem kaptam DQt, ellenfelem pedig nem kapott energiát, és lett kb. 14 perc extránk. Ezzel együtt átverekedtem magamat 3 Kozilek’s Return-ön oda, 2-n vissza. Gideon Built to Smash-el lecsapott egy World Breakert (ami aztán sose jött vissza), majd elfelejtettem bealakítani Gideont mielőtt lethalt ütöttem volna, és így inkább kikaptam. Igazándiból epic meccs lett volna, ha nincs az a közjáték az elején.

 

A szombat az elnök úrnak is nehézkesen indult, sok 6-ra keveréssel, cserébe így is elég eredményesen. Tibi egyébként a két nap alatt úgy rémlik nem játszott random deck ellen, csak az UW, BG, RG és talán 2 szekér dekk ellen. A szombati utolsó gém eléggé duplatilt volt. Mindketten 10+ földdel szenvedtek, Tibi 6-ban volt és egy Thraben Inspector terrorizálta. Volt Copter meg tán Caravan is a pályán, de lény az nem. Az UW játékos keze ebben a pillanatban még 2 Declaration és 2 Stasis Snare volt és közel 20-ban éldegélt. Aztán az Inspector meghalt UW oldalon és Tibinél kezdett respawnolni. Volt, hogy Declaration in Stone vitte el, hogy ne tudjon meglódulni a copter. Eközben UW barátunk húzta a földeket gazdagon, meg egy Coptert, amit viszont ő is csak egyszer tudott crewolni leütve Tibit 3-ig. Közben érkezett Skyship, Tibor Coptere elmúlt, és volt, hogy három küszmőte (2 Inspector, 1 Exemplar) maradt hátul, hogy be tudjanak szállni a léghajóba. Végül húzott az UW két Spell Quellert, de akkor már késő volt.

 

Este közelebbi kajálda után néztünk, de talán a negyedik kajáldába (egy pizzeria) fértünk be. A madridiak nem az a népség, akik este 10-11 körül december elején otthon üldögélnének. Azért  az eső végül csak lecsendesítette az utcákat, de a hajnali kukásautót nem tartotta vissza. Az csörömpölt ismét egy jót. Állítólag. Én aludtam.

 

Vasárnap úgy gondoltam, jó ötlet benevezni egy kieséses Super Sunday Sealedre. Az égiek úgy gondolták, hogy annyira nem jó ötlet, és megajándékoztak ezzel a poollal:

 

 

A Végtelen Középfos Pooljának neveztem el. Bármilyen színkombináció játszható, de egyik sem igazán jó megérzésem szerint. Hazaúton Tibi is erre a következtetésre jutott. Kéket nem akartam játszani, a többi opció közül pedig a BW és RG kombinációkat próbálgattam végül. A BW-nél jobban tetszett a végén a bábjátékos meg az angyal, mint az RG, illetve egyébként is jobban szeretem a BW-t. Igazság szerint azt hiszem, mindegy volt mit szeretek, mert az első fordulóban úgy megalázódtam, hogy csak pislogni tudtam. A Lookout into Gearshift kapott egy Chandra Kis Lövését, majd a Dhund Operative – akármi páros egy Furious Reprisalt, hogy végül a 3/4-es madaramat Chandra pörkölje meg ebédre. A másodikban nem volt Chandra kis lövése, de volt helyette Lightning Helix. Meg Reprisal meg Chandra. Gyorsan elmúltam. Érett megfontolás után (és mert bankkártyát nem fogadtak el) úgy döntöttem, hogy nem játszom többet aznap.

 

Helyette járkálgattam, néha megnéztem a Legacysokat (mert azt szeretem nézni), a dealereket meg persze az elnöki meccseket. Láttam például, ahogy a 10-11. Forduló magasságában Tibi két ellenfele is megpróbált egy földdel játszani. Nem sikerült nekik. Aztán a kettes asztalon mirrorban ment a végtelen szenvedés, ahol az ellenfél elmúlását sajnos az 5 hosszabítási kör preventálta. Ha Tibi úgy 5 másodperccel hamarabb passzol, akkor pont nála van az 5. kör és behúzza a meccset. Az első játszma volt nagyon hosszú – 25 perc – de a harmadikban is voltak olyan mozzanatok, amiket nem feltétlen vártam egy ilyen agresszív matchupban. Például amikor még mindketten 10 fölött voltak, de a transzformált Avacyn nem mert eljönni ütni, pedig Tibinél csak egy bealakuló Spiral próbálhatott volna beszállni a léghajóba, ami viszont nem elég.

 

Végül jött a fícsör meccs, ami egy jó 4-re keveréssel kezdődött, és ha jól rémlik a másodikban is 6-ról kellett próbálkozni az aggrózással, de némi manacsúszás miatt nem sikerült. Az utolsóban egy Marco Cammulluzzi RG Marvelje jött szembe. Elsőben az olasz húzott végtelen energiát, de nagyjából semmi mást. Elmúlt. A másodikban is úgy tűnt, hogy meglesz a meccs, bár két Iskanah próbált stabilizálni, de Marvel nem volt sehol. Aztán az utolsó pillanatban egy hardcast Emrakullal sikerült ellőni két Declaration in Stone-t saját lényekre, meg elkerülni egy Gideont. Onnan nem sikerült visszajönni. Az utolsóban viszont volt Marvel, de nem az bizonyult halálosnak, hanem a hardcast Ulamog.

 

Ezt a meccset egyébként nézte Joel Larsson is, aki X-elt a top 8 reményében. Marco megkérdezte, hogy bent van-e, mire mondta, hogy ha Marco kikap, akkor igen. Úgyhogy drukkol Tibinek. Neki ugyanis eggyel kevesebb pontja volt, így már csak a 9. hely lehetett a cél.

 

Top 8 híján megcéloztuk a repteret, ahol az izgalmak fokozása érdekében rájöttem, hogy a szombat este nekem adott repjegy szintén Budapest – Madrid viszonylatra szól, így jó 20 percen át próbáltuk valamelyikünk telefonján a Wizz appra varázsolni a repjegyet – sikertelenül. Konszídelni azért nem kellett, mert egy kedves helybéli csomagfelvételis kinyomtatta újra a jegyeket.

 

Nekem még fokozta az izgalmakat, hogy először a 0:30-as oszkár járat mondta le az utat (még nap közben) Miskolcra, majd már a Keleti melletti kocsmában üldögélve realizáltam, hogy a hajnali 3-as is sztornózta az utat, csak ez legalább szólni is toszott róla. Végül a Hősök teréről 5:15-kor induló autósnak köszönhetően értem haza. Addigra kicsit unatkoztam. Tudtátok, hogy a körívet nem számítva 268 lapka van lerakva a Hősök Terén hosszában, míg keresztben 233?