Újra indul a Limited-Constructed liga ezúttal a Metagameben!
Szerző:admin / Kategóriák:Magic: the Gathering cikk / Dátum:2017.05.04 07:05

Kedves Érdeklődők!

Ismételten megrendezésre kerül a LimCon, ezúttal a Metagame ad neki otthont. Miről is szól ez a liga? A konstrukció alapja egy sealed deck verseny, melynek lapkészletét a liga végéig használjuk és fejlesztjük. Az első fordulóban 6 Amonkhet boosterből bontott lapokból készítünk minimum 40 lapos paklit. A lapokat regisztráljuk és a liga végéig használhatjuk. A második, harmadik és negyedik fordulóban 1-1 boosterrel fejlesztjük a használható lapok halmazát és továbbra is a limited szabályok alapján készítünk paklit. Az ötödik és hatodik fordulóban 2-2 boosterrel lehet kiegészíteni a lapkészletet és már a constructed szabályoknak megfelelő, minimum 60 lapos paklit lehet a fordulókra hozni.

Mi van, ha valamelyik fordulóra nem tudsz eljönni? Lapkészlet tekintetében senki nem kerül hátrányba: ha kimaradt egy (vagy akár több) forduló akkor a következő nevezéskor befizetheti a kihagyott fordulók nevezési díját és megkapja az akkor elmulasztott boostereket (nem választható, mindenképpen be kell pótolni a kimaradásokat).

Alapvetően a menetrend: 18:00-kor lehet regisztrálni a versenyre és ezután 15 perc áll rendelkezésre a paklik átépítésére. Az első kör természetesen rendhagyó, egyrészt itt hivatalosan is 40 perc lesz a pakli megépítésére, másrészt, hogy ne okozzunk fennakadást a bolt esti menetrendjében nem hivatalosan már 17:30-tól lehet regisztrálni és bontogatni. Természetesen nem a korán érkezőkhöz mérjük az időkeretet, tehát az első forduló tervezett kezdése 18:40.

A liga minden második héten kerül megrendezésre, tehát az alábbi időpontokban versenyezhetünk:
1. forduló: május 5. (6 booster, minimum 40 lapos deck) Nevezés: 6.000 Ft
2. forduló: május 19. (+1 booster, minimum 40 lapos deck) Nevezés: 1.000 Ft
3. forduló: június 2. (+1 booster, minimum 40 lapos deck) Nevezés: 1.000 Ft
4. forduló: június 16. (+1 booster, minimum 40 lapos deck)  Nevezés: 1.000 Ft
5. forduló: június 30. (+2 booster, minimum 60 lapos deck) Nevezés: 2.000 Ft
6. forduló: július 14. (+2 booster, minimum 60 lapos deck) Nevezés: 2.000 Ft

A bontott lapok természetesen a ti tulajdonotokat képezik. A fordulók végén a legjobbakat FNM promo lapokkal is díjazzuk, valamint a liga végén az összetett eredmények alapján a legjobb 8 játékos boostereket kap. Külön megemlíteném, hogy a szorgalmat díjazzuk: az összetett eredménytől függetlenül mindenki 2 booster jutalmat kap a liga végén, aki az összes fordulóra eljött és egy meccset sem dropolt.

A versenyen szívesen látjuk a kezdőket is. Ha még csak most kezdtél játszani, akkor is bátran csatlakozz, amiben tudunk, segítünk! Hogy a játékkal még csak ismerkedők is könnyebben vegyék az akadályt, az egyes fordulókban maximum 4 kört játszunk (még akkor is, ha a létszám többet tenne indokolttá).

Gyertek mind, ott találkozunk! Várunk mindenkit szeretettel!

Vissza a főoldalra