Ismét megrendezésre kerül a Tiny Drake Highlander Liga, ezúttal a Metagameben!
Szerző:admin / Kategóriák:Magic: the Gathering cikk / Dátum:2017.05.11 07:05

A liga rendhagyó, olyan tekintetben, hogy az egyes fordulók nem azonos szabályokkal lesznek megrendezve. Közös bennük, hogy valamilyen highlander szabályt veszünk alapul. A liga hat fordulós és a végén a legjobb 8 helyezettet fogjuk külön díjazni. Az egyes fordulók végén minden nevező pickel a bontott boosterekből (tehát van napi díjazás és összetett díjazás is). A fordulók időpontjairól valamint a szabályokról íme egy összefoglaló:
05.12. Tiny Leaders (http://tinyleaders.blogspot.hu)
05.26. Leviathan Commander (http://leviathancommander.it)
06.09. Multi Commander (http://www.mtgcommander.net)
06.23. Duel Commander (http://www.duelcommander.com)
07.07. 2HG Tiny Leaders (http://tinyleaders.blogspot.hu)
07.21. 2HG Commander random párral (http://www.mtgcommander.net)
A fenti url-eken lehet olvasgatni a szabályokról. Elsősorban a banlistekre figyeljetek oda. Ha valahova rossz cím ment kérlek szóljatok!

Néhány pontosító mondat:
- Tiny Leaders: időlimit 50 perc, 2 győzelemig játszunk, maximum 4 forduló lesz (akkor is ha a létszám többet tenne indokolttá).
- Leviathan Commander, Duel Commander és 2HG Commander: időlimit 70 perc, 2 győzelemig játszunk, maximum 3 forduló lesz (akkor is ha a létszám többet tenne indokolttá). A 2HG Commander fordulóra párosban kell benevezni.
- A Multi Commander: 70 perc az időlimit, 1 győzelemig játszunk, maximum 3 forduló lesz (akkor is ha a létszám többet tenne indokolttá). Létszámtól függően 4-5 fős asztalok lesznek ahol a politika szabályainak megfelelően küzdünk (addig tart a játék amíg az első ember ki nem esik amikor is az győz, aki aktuálisan a legtöbb Life-on van). A győztes 3 pontot kap, aki(k) meghalt(ak) 0 pontot, mindenki más 1 pontot. Ha lejár az idő akkor minden játékos még játszhat 1 kört aztán vége a meccsnek.
- Random páros forduló: időlimit 70 perc, 2 győzelemig játszunk, maximum 3 forduló lesz (akkor is ha a létszám többet tenne indokolttá). Az első kör előtt véletlenszerűen sorsolunk mindenki mellé egy párt. Vele közösen kell legyőzniük az ellenfél párosát. A második kör előtt (függetlenül attól, hogy nyertek vagy vesztettek) mindenki új párt kap, majd a harmadik kör előtt megint egy újat. Erre a fordulóra tehát egyénileg kell nevezni.
Amennyiben a létszám nem osztható néggyel és a maradék 1: a sorsolás alapján a kimaradó ember bye-ol.
Amennyiben a létszám nem osztható néggyel és a maradék 2: a két játékos egymás ellen játszik egy 1v1 fordulót. Természetesen mindenki úgy készült, hogy lesz partnere és a pakliját is úgy rakta össze, de mégis jobb játszani egy kört felkészületlen körülmények között, mint üldögélni egy órát (amúgy az ellenfél is párosra készült).
Amennyiben a létszám nem osztható néggyel és a maradék 3: két játékos megküzd egymással, a harmadik bye-ol.

Vissza a főoldalra